بنیاد ایران‌شناسی

شعبه بوشهر

آرشیو اخبار

جهت دستیابی سریع به اخبار مورد نظر در باکس زیر جستجو کنید
جستجو:

افتتاح موزه چاپ و نشر بوشهر

در تاريخ : 1396/06/08

در تاریخ 8 شهریور 1397 موزه چاپ و نشر بوشهر به مناسبت هفته دولت افتتاح شد. این موزه با مرمت عمارت علوی در بافت تاریخی بوشهر با ۱۴ میلیارد ریال اعتبار توسط سازمان میراث فرهنگی بوشهر ایجاد شده و این پروژه در سه مرحله استحفاظی و استحکام، مرمت تکمیلی به عنوان موزه چاپ و نشر تعیین شده است. مساحت عمارت تاریخی علوی ۵۷۲ مترمربع و زیربنای آن ۴۷۰ مترمربع است. عمارت علوی مربوط به اواخر دوره قاجار می باشد. این بنای تاریخی در خیابان ساحلی و دربافت قدیم شهر مستقر است که به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. شایان ذکر است چندین سال قبل به پیشنهاد و پیگیری بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر و موافقت خانواده علوی مقرر گردید تا همه دستگاههای قدیمی چاپخانه علوی به موزه چاپ و نشر بوشهر که در آینده تاسیس خواهد شد، منتقل شود. گفتنی است چاپخانه علوی از قدیمی‌ترین چاپخانه های کشور است که بیش از صد سال از قدمت آن می گذرد که همچنان در بندر بوشهر فعال می‌باشد.

برگزاری مراسم روز اصناف در بوشهر و سالگرد ارتحال سید محمد تقی حجت

در تاريخ : 1396/04/04

به مناسبت روز اصناف در تاریخ 4/4/97 همایش گرامیداشت روز اصناف در سالن اجتماعات اداره بندر بوشهر برگزار شد. در این مراسم استاندار و امام جمعه بوشهر، رییس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر، رییس اداره صنعت معدن و تجارت و اتاق اصناف و همچنین روسای اتاق اصناف در شهرستانها حضور داشتند. عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر در همایش اصناف و بازار بر حمایت از کالای ایرانی و زمینه رونق اقتصادی را فراهم و مشکلات گوناگون موجود در این عرصه را برطرف می‌کند. تاکید کرد. آیت‌الله صفایی بوشهری امام جمعه بوشهر و نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر حمایت از بازار و تولید بیان کرد: در شرایط کنونی، از یک سو باید از بازاریان، سرمایه گذاران و کالاهای داخلی حمایت شود و از سوی دیگر باید مصرف را مدیریت کرد. در این مراسم همچنین دکتر عبدالکریم مشایخی رییس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر درباره تاریخ اقتصادی و اجتماعی بوشهر در عصر قاجار سخنرانی کرد.

جلسه هیأت امناء شعبه بوشهر در محل استانداری بوشهر

در تاريخ : 1396/04/30

اولین جلسه هیأت امناء بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر به ریاست گراوند استاندار بوشهر در ساعت 11 روز شنبه سی‌ام تیرماه 1397 با حضور اعضاء در دفتر استاندار تشکیل گردید. جلسه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. ابتدا دکتر مشایخی رییس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر گزارشی اجمالی از فعالیت های شعبه در سال گذشته را ارائه داد. پیش از سخنان وی بروشورهایی که بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر درباره موزه تجارت دریایی، کارنامه فرهنگی- سیاسی حجت السلام سید محمد حسن نبوی رییس اسبق بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر و همچنین آشنایی با بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر چاپ کرده، بین حاضرین توزیع گردید.

دکتر ایرج نبی پور عضو پژوهشگر فرهنگی هیأت امناء ضمن تشکر از استاندار و تقدیر از خدمات دکتر مشایخی اظهار داشت که موزه پزشکی خلیج فارس هم با همکاری دکتر مشایخی راه اندازی شده و این موزه در حال ثبت شدن جهانی و ششمین موزه پزشکی آسیاست. وی در ادامه گفت ایران شناسی خود میراث ناملموس است و یکی از مهم ترین کارهای آن درباره خلیج فارس است اما بحث طبیعت و گیاهان و جانواران را هم باید به عنوان میراث طبیعی مورد توجه قرار داد.

امیرزاده مدیرکل میراث فرهنگی استان آمادگی خود و سازمان متبوعش را در خصوص همکاری برای حفظ آثار و میراث ناملموس اعلام کرد. وی گفت که ما برای کارهای خود محدودیت قانونی داریم. از نظر قانونی موقعی می توانیم کاری انجام دهیم که مالک یا بهره بردار باشیم. خورشیدیان سرپرست شهرداری بوشهر درباره غفلت مسئولان در بخش حفظ و احیای بافت تاریخی بوشهر سخن گفت و اضافه کرد که این ناحیه براثر سهل انگاری به ویرانه تبدیل شده است. پس از اتمام سخنان اعضاء، استاندار در جمع بندی اظهار داشت: بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر یکی از مراکز فعال فرهنگی در جنوب ایران و خلیج فارس است و بر حمایت همه جانبه نهادهای فرهنگی در استان از این مرکز تاکید کرد. وی همچنین گفت یکی از سرمایه های ما بافت تاریخی بوشهر است که بر حفظ این میراث فرهنگی همه نهادها باید تلاش کنند.

نقد و بررسی کتاب خاندان آل مذکور در حوزه هنری بوشهر

در تاريخ : 1396/02/10

اولین جلسه نقد و بررسی کتاب«تاریخ خاندان آل مذکور» اثر علیرضا مظفری زاده با حضور سید قاسم یاحسینی نویسنده و منتقد بوشهری با عنوان "یک کتاب یک نویسنده" به مناسبت دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس در سالن اجتماعات این حوزه برگزار شد. در ابتدای این جلسه رئیس حوزه هنری بوشهر تقویت پژوهش و نشر را یکی از اهداف این سازمان بیان کرد. وی در ادامه به بیان ویژگی‌های تاریخ نگاری علیرضا مظفری زاده به عنوان نویسنده این کتاب پرداخت و گفت:نگاه دقیق یک مورخ درحوزه‌ی تاریخ‌ نگاری در این کتاب دیده می‌شود و این الگوی ارزشمندی برای تاریخ‌نگاری و پژوهش جدی در تاریخ این استان است. پارسایی فر با این بیان که از همه پژوهشگران، نویسندگان در حوزه‌های تاریخی پشتیبانی می‌کنیم سخنان خود را به پایان رساند. در ادامه این نشست علیرضا مظفری زاده نویسنده کتاب «تاریخ خاندان آل مذکور» در مورد فراز و نشیب‌های جمع آوری محتوی این کتاب گفت:کمبود اطلاعات و منابع محدود از این خاندان یکی از سخت ترین مراحل گرد آوری این کتاب بود که طی 5 سال با استفاده از مطالعات میدانی، جمع آوری اسناد و منابع پژوهشی و کتابخانه ای تکمیل شد.مظفری زاده در مورد محتوای کتاب و نقش خاندان آل مذکور در بوشهر گفت:این خاندان حدود 120 سال قمری یا 117 سال شمسی در بوشهر حکومت کردند. عرب زبان و عرب تبار بودند اما تعلق خاطر جدی به ایران و ایرانی داشتند. وی گفت:این خاندان در طول دوره حکمرانی در بوشهر با دولت‌های مرکزی همکاری تنگاتنگ داشتند و در فتوحاتی که توسط دولت مرکزی بر عهده این خاندان گذاشته می شد همواره پیروز و موفق بودند.

در ادامه جلسه نقد و بررسی "یک کتاب یک نویسنده"، سید قاسم یاحسینی در نقد اثر علیرضا مظفری زاده گفت:از سال 1370 تا کنون غالب بر 1500 اثر در زمینه استان بوشهر نگاشته شده است که این نشان از رشد و فرهنگ در این استان دارد.وی سپس در زمینه نقد و بررسی کتاب «تاریخ خاندان آل مذکور» بیان کرد:اولین کار برای فرهنگ بوشهر، خاندان نویسی است زیرا بافت نخبه‌گرای بوشهر نیازمند خاندانهای نخبه پرور بود که ما متاسفانه در این زمینه ضعیف هستیم و یکی از محسنات کتاب مظفری زاده خاندان نویسی علمی توسط اوست. سید قاسم یاحسینی در پایان سخنان خود به لایه های حضور سیاسی، اجتماعی زنان در این کتاب و منابعی که در این زمینه آورده شده است اشاره کرد. در پایان این جلسه منتقد و نویسنده کتاب به پرسش و پاسخ در زمینه محتوی کتاب«تاریخ خاندان آل مذکور»، حکمرانان آل مذکور به عنوان موضوع اصلی کتاب، بررسی نژاد این خاندان و نقش آن در ایجاد وحدت پرداختند.

رونمایی از جلد دوم کتاب عکس یاد ابوشهر در روز ملی خلیج فارس

در تاريخ : 1396/02/10

در روز دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس در سالن اجتماعات دانشگاه خلیج فارس از کتاب عکس یاد ابوشهر که به همت بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر منتشر شده بود، رونمایی گردید. در حاشیه مراسم دوازدهمین همایش ملی علمی- فرهنگی خلیج فارس با حضور استاندار، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان، استادان و دانشجویان در دانشگاه خلیج فارس بوشهر، رییس شعبه ضمن ایراد سخنانی درباره جایگاه بوشهر به عنوان دروازه تجارت ایران در دوره قاجار، به کتاب عکس یاد ابوشهر اشاره کرد و افزود: این کتاب شامل قدیمی ترین تصاویر موجود در آرشیو این شعبه است که با حمایت مالی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و در چاپخانه آن سازمان بدون قیمت گذاری به چاپ رسیده و تعدادی از آن نیز در اختیار این شعبه قرار داده شده است. بعد از رونمایی از کتاب یاد ابوشهر ، تعدادی از این کتاب نیز در بین مسئولین توزیع گردید.

بازدید سفیر ایران در قطر از موزه تجارت دریایی خلیج فارس

در تاريخ : 1396/01/15

در این بازدید که به دعوت استاندار بوشهر و معاونین وی به همراهی دکترعبدالکریم مشایخی رییس بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر انجام شد، سفیر ایران در قطر از بخش های متنوع و مختلف موزه تجارت دریایی بوشهر بازدید کرد. سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر نیز با ابراز رضایت از فعالیت های فرهنگی بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر، از داشته‌های تاریخی و فرهنگی بوشهر اظهار شگفتی کرد و خواستار حمایت جدی از مراکز فرهنگی شد. وی همچنین گفت: این شرایط می‌طلبد که استان بوشهر در زمینه زیرساخت‌های بندری شاهد توسعه‌یافتگی باشد تا بتواند در زمینه صادرات کالاهای ایرانی موفق عمل کند. سبحانی تصریح کرد: نیاز است که برای توسعه سرمایه‌گذاری در بنادر استان تسهیلاتی توسط دولت ارائه شود. سبحانی یادآور شد: تسهیل قوانینی که سبب شود تا میزان مبادلات تجاری بین بوشهر و بنادر قطر انجام شود ضروری است و باید از این فرصت مناسب در راستای توسعه صادرات به این کشور نهایت استفاده شود .وی عنوان کرد: استان بوشهر با داشتن موقعیتی ممتاز در حاشیه خلیج فارس و بیشترین مرز دریایی در این آب‌راه بین‌المللی می‌تواند در صنعت گردشگری دریایی و دریاگردی و جذب گردشگر موفق عمل کند.

رو نمایی از کتاب بندر بوشهر

در تاريخ : 1396/01/15

با حضور مهندس راستاد، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور و رییس شعبه در اداره بنادر و دریانوردی استان بوشهر، از کتاب عکس بندر بوشهر رونمایی شد. این کتاب که شامل تعداد یکصد عکس قدیمی از بندر بوشهر است، به همت سرکار خانم مهتاب ابراهیم زاده گردآوری و با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی به چاپ رسیده است. در حاشیه این مراسم از موزه تجارت دریایی خلیج فارس که به همت بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر، و همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان، در عمارت تاریخی ایرانی، تاسیس، تجهیز و راه اندازی شده است، بازدید به عمل آمد. رییس شعبه در این بازدید از نقش بوشهر در تجارت دریایی خلیج فارس سخنانی را بیان داشت.

مرمت دفتر کتابخانه و ورودی ساختمان شعبه

در تاريخ :

با پیگیری های رییس شعبه و همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر، در راستای استحکام بخشی ساختمان شعبه، دفتر کتابخانه به طور کامل مرمت گردید و ورودی ساختمان نیز تعمیر و بازسازی شد. گفتنی است بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر از زمان استقرار در خانه تاریخی دکتر سید جعفر طبیب، بارها با حمایت دستگاههای استانی موفق شده نسبت به مرمت و بازسازی این خانه تاریخی که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده است، اقدام نماید.

بازدید دکتر جلال الدین کزازی از شعبه بوشهر

در تاريخ : 1396/01/15

دکتر جلال الدین کزازی – استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم، شاهنامه‌پژوه و پژوهشگرِ برجسته ایرانی در زبان و ادبِ فارسی و از چهره‌های ماندگار فرهنگ و ادبِ ایران در پنجمین همایشِ چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۴ - که به دعوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر به بندر بوشهر سفر کرده بود، به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان بوشهر و همراهان از بخش های مختلف شعبه بوشهر دیدن کردند. دکتر مشایخی رییس شعبه در این دیدار، از کتابخانه و بخش های عکس و اسناد، و انتشارات این شعبه و درباره بندر بوشهر مطالبی را به تفصیل بیان داشتند. دکتر کزازی نیز با ابراز رضایت از عملکرد این شعبه و خدمات آن، به نقش مطالعات ایران شناسی در جهت تقویت هویت ملی اشاره کرده و خواستار حمایت بیشتر نهادهای فرهنگی از مراکز ایران شناسی شدند. در پایان این دیدار برخی کتب منتشر شده توسط این شعبه به دکتر کزازی و همراهان اهدا گردید.

گزارش مراسم بزرگداشت روز بوشهر( 18 اسفند)

در تاريخ : 1397/01/29

در آیین پایانی هفته نکوداشت بوشهر چهره ی ماندگار و شهروند افتخاری این دوره با حضور مردم و اهالی فرهنگ و هنر، مسئولین استانی و شورای شهر بوشهر معرفی و تجلیل گردید. گراوند استاندار بوشهر در سخنرانی آیین دهمین همایش نکوداشت چهره های ماندگار و شهروند افتخاری با بیان نقش و اهمیت استان بوشهر و بیش از پنج هزار سال فرهنگ و تمدن ثبت شده ی این استان از حسن انتخاب روز تاسیس مدرسه ی سعادت به نام روز بوشهر تقدیر کردند. ایشان ضمن تقدیر از خدمات مهندس تبادار استاندار اسبق بوشهر و استاندار فعلی استان فارس خدمات ایشان را برای بوشهر قابل توجه دانستند و از زحماتشان برای توسعه زیر ساخت ها در بوشهر تقدیر نمودند و از حسن انتخاب ایشان تشکر کردند. ایشان در خصوص خانم رجبی، افتخارات این بانوی بزرگ را در عرصه قهرمانی شایسته تقدیر خواند و از این که وی خود را شهروندی بوشهری می خواند از ایشان تقدیر نمودند. در ادامه این مراسم تندیس شهروند افتخاری با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی ومدیرکلاموربانواناستانداریبه خانم لیلا رجبی شهروند افتخاری بوشهر اهدا گردید.در این مراسم از کتاب معرفی ده دوره چهره ی ماندگار که به همت بنیاد ایران شناسی شعبه ی بوشهر و شهرداری تدوین و چاپ شده رونمایی گردید. در این خصوص دکتر مشایخی رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه ی بوشهر ضمن تقدیر از جناب مظفری زاده که زحمت تدوین و جمع آوری اطلاعات این کتاب را بر عهده داشتند، معرفی و اطلاعاتچهرههای ماندگار و شهروندان افتخاری در طول این ده دوره هفته بزرگداشت بوشهردر این کتاب ثبت و ضبط شده است. ایشان همچنین از خانم صفری زاده دبیر ستاد هفته نکوداشت بوشهر تقدیر نمودند.در ادامه تندیس زرین نکوداشت بوشهر و چهره ی ماندگار به مهندس تبادار به پاس خدمات ارزنده شان برای استان بوشهر اهدا گردید و از ایشان به عنوان چهره ی ماندگار بوشهر تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

کلیه حقوق برای وب سایت بنیاد ایران شناسی محفوظ است. ©١٣٩5

نشانی: تهران، خیابان شیخ بهایی جنوبی، خیابان ایران شناسی، شهرک والفجر

طراحی و اجرا: اداره رایانه و فناوری اطلاعات